maanantai 28. tammikuuta 2008

Opettavaisia eläintarinoita

Leivo lensi Suomeen varhain keväällä, siinä niityn yllä lennellessään siivet vetikin kohmeeseen kylmän ilman vuoksi ja lintu putosi suoraan niitylle. Avuttomana kylmästä kangistuneena lintu näki horisontista lähestyvän lehmän, joka kulki suoraan linnun yli astumatta sen päälle, samassa lehmä paskoi suoraan linnun päälle vetelän ruikun. Lämpimän massan ympäröidessä lintua tämä tunsi elinvoiman palautuvan jäseniinsä ja nosti päätään lirauttaakseen ilmoille muutaman sävelen. Tämän kuuli talon kissa, joka tuli paikalle ja söi linnun.

Tarinan opetus? Ei pidä laulella jos on kaulaansa myöden paskassa.



Sudenkorento lepuutteli siipiänsä,se ei huomannut että sammakko vaani sitä odottaen että korento liikkuisi,sammakkoa taas vaani haikara taivaalla.kans odottaen että sammakko liikkuisi.rantaheinikossa kissa seurasi silmä kovana haikaraa,odotti että se tulee alemmas jotta voisi hyökätä.
pitkän ja hermoja riistävän odotuksen jälkeen korento liikahti ja samassa sammakko hyökkäsi.haikara näki tämän ja syöksyi kohti sammakkoa.juuri kun haikara oli saanut sammakon se joutu liian lähelle kissaa joka loikkasi heinikosta uskomattomalla ilmalennolla,mutta missasi haikaran ja molskahti suoraan järveen.

tarinan opetus:mitä pidempi esileikki,sitä märempi mirri